Om Dantegl


DANTEGL
- DANMARKS NATIONALTAG


Dantegl er den klassiske danske tegltagsten. Formen og den smukke røde farve er et billede på Danmark. Dantegl bygger på stolte håndværksmæssige traditioner, der går mere end 1000 år tilbage i tiden. Et Dantegl tag er den perfekte løsning til både nybyggeri og renovering i klassisk stil. En stærk tagløsning, der kun bliver smukkere med årene.

Dantegl tegltagsten er et helt igennem dansk naturprodukt fremstillet af 100% dansk ler og produceret på Volstrup Teglværk i Nordjylland. For at fremstille de klassike Dantegl tagsten er blot de tre ingredienser ler, vand og ild nødvendige. Du kan læse mere om processerne og historien om Dantegl tagsten her.

Garantier
Når du vælger en tagløsning fra BMI Danmark, tilbyder vi følgende garanti.

 

Læs mere om garantien

DANTEGL
PRODUKTSORTIMENT


Tegltagsten
I vores stilsikre og klassiske Dantegl-serie tilbyder vi følgende produkter:

Gammel dansk – den klassiske, danske tegltagsten. Formen og de smukke farver er et billede på Danmark. Gammel Dansk tilbydes i forskellige farver: Natur Rød, Mørk Rød, Gul, Mocca, Engoberet Sort, Blådæmpet, Glaseret Sort.

Natur Rød
Mørk Rød
Gul
Mocca
Engoberet Sort
Glaseret Sort
Blådæmpet

Dantegl håndstrøgne – tagsten til slotte, herregårde, kirker, byhuse og andre historiske bygningsværker. Denne eksklusive tegltagsten findes i farverne Rød, Glaseret Sort og Blådæmpet. De håndstrøgne tegltagsten findes som vingetagsten, munke og nonner samt bæverhaler.

Rød
Glaseret Sort
Blådæmpet
Læs mere om Håndstrøgne tegl i vores brochure

Dantegl Håndbearbejdet – eksklusiv standardtagsten med rustik overflade. Flere af Dantegl produkterne findes i blandinger som fx. Herregårdsblanding, Kirkeblandning, Rådhusblanding og Slotsblanding.

Rød
Læs mere i vores brochure her

Dantegl Økonomi – optimeret økonomisk tagløsning.

Rød
Læs mere om vores tegltagsten her
Bestil vareprøver her

Fra brændt ler til
dansk klassiker


På latin betyder tegl brændt ler. Og det er præcis, hvad det er. For at fremstille ægte, teglrøde Dantegl tagsten er blot tre ingredienser nødvendige: ler, vand og ild. Præcis de samme naturskabte elementer, som blev brugt, da kunsten at brænde tegl blev opfundet.

I begyndelsen blev tegltagstenene fremstillet i hånden. I dag er der kun ét sted i Nordeuropa, hvor denne tradition holdes i hævd, nemlig på Volstrup Teglværk. Her fremstilles håndstrøgne tegltagsten til bl.a. Stockholms Rådhus, Oslo Dom­kirke, Amalienborg, Nyboder, Fredensborg Slot, Christiansborg og mange andre historiske bygningsværker.

Smuk, holdbar og tidløs

Der er mange gode grunde til at vælge netop Dantegl. Det er en tagløsning, der holder længe og kun bliver smukkere med årene, efterhånden som vind og vejr får sat sit naturlige præg på overfladen. Den ægte, røde Dantegl tagsten er tidsløs og er en markant del af den danske historie.